h

SP NOP steunt Sociale werkplaats in Actie

6 maart 2012

SP NOP steunt Sociale werkplaats in Actie

De nieuwe Wet werken naar vermogen betekent voor mensen met een beperking dat het minimumloon wordt losgelaten, dat 60.000 banen in de sociale werkplaats verdwijnen en dat de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking wordt geschrapt. Zonder perspectief en zonder een fatsoenlijk inkomen wordt een grote groep mensen aan de kant gezet. Het kabinetsbeleid wordt op weinig terreinen pijnlijker duidelijk dan in het geval van deze wet.



Op 22 maart houden werknemers uit de sociale werkplaatsen gesteund door de AbvaKabo een landelijk manifestatie in Den Haag tegen de nieuwe wet. In aanloop naar deze manifestatie zijn er door het hele land regionale actiebijeenkomsten. De SP vindt het onaanvaardbaar dat de meest kwetsbare groepen in de samenleving keihard worden getroffen door de nieuwe Wet Werken naar Vermogen.

Op woensdag 7 maart 2012 voeren medewerkers van Concern voor Werk (Emmeloord en Lelystad) samen met medewerkers van Inclusief Groep (Nunspeet, Harderwijk en Ermelo), actie op het Stadhuisplein in Lelystad. Dit zal om 12.00 uur plaatsvinden.


Wij als SP Noordoostpolder, samen met SP Elburg, zullen hier dan ook aanwezig zijn om flyers uit te delen.

Reactie toevoegen

U bent hier