h

Openbare OV oplaadpunten

31 augustus 2013

Openbare OV oplaadpunten

In de Noordoostpolder zijn wij allemaal afhankelijk van het openbaar vervoer, wanneer je niet in het bezit bent van een auto. Daarom is het van belang dat dit goed is geregeld en iedereen hier weg kan met zijn of haar OV-chipkaart.

In Emmeloord zijn er 3 OV oplaadpunten. In de beide Albert Heijn winkels en op het busstation in Halte 24. In de dorpen Ens, Marknesse en Tollebeek zijn ook oplaadpunten te vinden, maar wat is precies het probleem? Er moeten openbare oplaadpunten komen.

Wethouder Poppe (CU-SGP) heeft aangegeven in de commissie woonomgeving op 7 februari 2012 dat het opladen via internet goed moet werken en dat de gemeente er constant op aandringt bij de provincie dat er in 'elk' dorp een oplaadsysteem zal staan. Mocht het opladen via internet werken, kan het zijn dat punten onbruikbaar raken. Dan weet de wethouder niet 'precies' hoe de ov-chipkaart in zijn werk gaat.

De openingstijden van de Albert Heijn zijn:
Lange nering: Ma-Za 08.00 - 22.00 uur
Erven:             Ma-Za 08.00 - 21.00
De openingstijden van Halte 24 zijn:
Ma t/m  Do        07:00 - 20:30
Vrijdag               07:00 - 22:00
Zaterdag           10:00 - 20:30
Zondag             16:00 - 20:30 

Wat dus inhoudt dat mensen met een OVchipkaart, die het tegoed via internet opwaarderen, op maandag niet voor 07.00 uur het product op kunnen halen en daardoor niet weg kunnen. Ook kan je na 22.00 uur niet wegkomen. Doordeweeks en op de zondag voor 16.00 uur kan je Emmeloord, of welk dorp dan ook, ook niet uitkomen met de OV-chipkaart. 

De nadruk ligt hier vooral op de 'openbare' oplaadpunten. Dit zijn de palen die 24 uur per dag te bereiken zijn. Het is zo´n oplaadpunt die ook op het busstation in Lemmer staat en die sowieso op alle de treinstations te vinden zijn. Je wilt toch het liefst een buitengewoon bereikbaar Noordoostpolder?

De SP afdeling in de Noordoostpolder heeft de SP statenfractie gevraagd hier vragen over te stellen in de staten. Aangezien de provincie over deze kwestie gaat.

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier